De Houtlookverbinding van Focus Kozijntechniek

Bent u op zoek naar de voordelen van kunststof kozijnen gecombineerd met de uitstraling van een houten kozijn? Dan biedt Focus Kozijntechniek met de “houtlookverbinding”, ook wel rechte hoekverbinding genoemd, de uitkomst. In het verleden werden houten kozijnverbindingen met een pen en gat gemaakt. Dit betekent dat er een rechte kozijnverbinding is, tussen de onderdorpel en de zijstijlen die daar op staan. De onderdorpel van het houten kozijn is schuin, waardoor het water dat daarop valt goed weg kan. Bij de draaiende delen, oftewel de ramen en deuren, lopen de stijlen echter door en zit de onderdorpel ertussenin. De onderdorpel is bij draaiende delen namelijk niet schuin. Zouden de stijlen niet zijn doorgetrokken, dan kan het water in de kozijnverbinding lopen.

Bij kunststof kozijnen is de kozijnverbinding van de kozijnen en de draaiende delen op een andere manier gemaakt. Deze worden schuin afgezaagd onder een hoek van 45 graden. De uiteindes worden aan elkaar gelast en tegen elkaar aangedrukt. Vervolgens hard de las uit. Hierdoor ontstaat een sterke hoekverbinding; de zogenoemde verstekhoek.

houtlookverbinding 1 houtlookverbinding 2 kozijnen1

Binnen de moderne houtlookverbinding techniek wordt aan de binnenzijde nog steeds een verstekhoek gelast. Aan de buitenzijde wordt echter de laatste tien millimeter uitgefreesd en over elkaar heen gelijmd waardoor er een sterke kozijnverbinding in tact blijft waarbij alleen de mooie rechte hoek zichtbaar is.

Uitgebreide demonstraties

Wilt u meer weten over de houtlookverbinding en zijn vele toepassingen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoek aan één van onze showrooms

Neem contact met mij op Eindhoven    Uden    Utrecht  

FOCUS KOZIJNTECHNIEK UDEN    |    FOCUS KOZIJNTECHNIEK UTRECHT   |    FOCUS KOZIJNTECHNIEK EINDHOVEN

Gerelateerde pagina's[+] Gerelateerde pagina's[-]